R E V I E W – IKMAAKKAAS.NL

Een leuke samenwerking met ikmaakkaas. Je eigen kaasjes maken met een starters kaasmaakset.

Met onze kaasmaakset, handleiding en instructievideo kan elke dummy zijn eigen kaasjes maken.

Nu ben ik best wel een dummy, dus ik ben benieuwd of het mij gaat lukken om kaas te maken en of de kaas dan ook echt lekker is!

Ikmaakkaas.nl:
Ikmaakkaas bestaat uit een team enthousiaste kaasmakers die hun kennis en vakmanschap willen delen met heel Nederland.
Hun doel is om betaalbare kaasmaak pakketten op de markt te brengen welke het ambachtelijke aspect van het kaasmaken naar je keuken brengt.
Kaasmaken is een ingewikkeld proces, maar met hun kaasmaakset, handleiding en instructievideo op de website moet dit helemaal goedkomen.

Een boerenkaas maak set kost € 34,99,- en kan je online bestellen op de website.
Het enige wat je zelf nog moet toevoegen is 4 liter volle melk en 10 ml karnemelk.
Naast Hollandse kaas pakketten gaan ze nu ook uitbreiden met Mozzarella maaksets en Pannacotta of kruidenboter sets.

Ontvangen:
1 kaasmaakset. In dit pakket zitten alle benodigdheden om zelf Home Made Hollandse kaas te maken.
Met dit pakket is het mogelijk om 3 kaasjes te maken, 1 zonder kruiden en eventueel 2 kaasjes met kruiden.

Wat vinden we ervan:
Het concept is erg leuk bedacht, want wie wil dit nu niet proberen?!
Alles zit netjes in het pakket en zeer goed verpakt. Er zit een duidelijk beschrijving bij, die je stap voor stap kan volgen. Zelfs het instructie filmpje op hun website is goed en duidelijk te volgen. Het enige wat je zelf nog moet toevoegen is melk en karnemelk. Hoe langer je de kaas laat rijpen hoe ouder de kaas. Ik ben iemand met weinig geduld dus ik koos om een jonge kaas ( 4 weken rijpen ) te maken.

De kaas heb ik elke keer netjes ingesmeerd zoals in de beschrijving stond en de kaas omdraaien mag je ook niet vergeten. Het lastige was de plek waar ik de kaas kon laten rijpen. Temperatuur is het beste tussen de 5-12 graden. De schuur was te koud en in de voorraadkast weer te warm. Bij mijn volgende kaasje moet ik hier even goed over nadenken.


Conclusie:
Wat een leuk concept is dit! Ik ben een echte kaaskop maar je moet wel ontzettend veel geduld hebben wanneer je je eigen kaasje mag aansnijden en proeven. Het lastige vond ik de temperatuur waar de kaas moet rijpen. Een donkere schuur is te koud en in de kast weer te warm. Daarom denk ik ook dat mijn kaasje daarom vrij droog en wat zurig is geworden.
Ik ben niet geheel tevreden dus ik ga de uitdaging aan om een nieuw kaasje te maken!
Dit pakket is wel erg leuk om cadeau te geven of om te krijgen!
Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kijk dan eens snel op hun website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk