Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN ONTBIJT, LUNCH & DRANKJES RECEPTEN

Salade met spekjes en tomatenchips.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel. 

Salade met geitenkaas en tomatenchips.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola slamelange
  • 1 appel
  • handje blauwe bessen
  • handje snoeptomaatjes
  • 125 gram spekblokjes
  • handje pijnboompitten
  • 1/2 zakje salade croutons knoflook
  • hand tomatenchips KoRo
  • geitenkaas

dressing voor de salade:

  • 1 tl honing
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij. Doe de salade in een kom.
  • Bak de spekjes (zonder olijfolie) lekker krokant en zet opzij.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Je kan dit helemaal naar je eigen smaak maken.
  • Meng de sla met de dressing, tomaatjes, spekjes, appel, pijnboompitten en blauwe bessen.
  • Garneer de salade met de croutons en tomatenchips en verkruimel de geitenkaas over de salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, salade

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Tony

    Heerlijk! Echt!

    mei 21, 2022 at 9:28 AM
  • Reply Kees Westdijk

    5 sterren
    Deze salade gelijk gemaakt en erg smaakvol. Voor herhaling vatbaar.

    mei 21, 2022 at 8:47 AM
  • Leave a Reply

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.