Een heerlijke aardappelpuree combi van prei en doperwten. De combinatie met de oude kaas maakt het helemaal af.


Aardappelpuree met prei en doperwten.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- flinke el mosterd
- scheut warme melk
- 1 groente bouillonblokje
- 100 gram oude kaas
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met een groente bouillonblokje in 20 min. gaar.
- Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe.
- Was en snijd ondertussen de prei in ringen en pers de knoflook uit.
- Bak met wat olijfolie de prei met de knoflook voor ongeveer 5 minuten gaar.
- Giet de aardappelen en doperwten af (ik heb wat doperwten eruit gehaald voor de garnering) en stamp dit fijn met een flinke scheut warme melk, mosterd, peper en zout. (alles naar smaak)
- Meng de prei en de helft van de geraspte kaas door de puree.
- Schep de puree in een ovenschaaltje en strooi de overige kaas bovenop. Zet in de oven voor 15 minuten tot de kaas goed gesmolten is.
- Dit gerecht is lekker met vissticks.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle