Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin in iets lekkers? Dan kan je dit rijstgerecht zeker eens maken. En het is ook nog eens gezond!
Ketjap kip met sperziebonen & spinazie.
Ingrediënten
- 150 gram volkorenrijst
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stuk kipfilet
- 300 gram verse spinazie
- 200 gram gebroken sperziebonen
- flinke scheut ketjap manis
- ½ groente bouillonblokje
- 1 el honing
- handje gebakken uitjes
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kip in stukjes en marineer de kip met 2 geperste knoflookteentjes, flinke scheut ketjap manis en 1 el honing. Roer goed door en zet opzij.
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Zet de sperzieboontjes met een bouillonblokje op het vuur en kook deze beetgaar en giet af.
- Snijd de rode uien in 4 parten en bak de ui met wat olijfolie 8 minuten.
- Haal de ui eruit en zet opzij. Bak nu de kipfiletblokjes goed aan tot de kip gaar is.
- Voeg de ui, sperziebonen en de spinazie met een wat flinke scheuten ketjap manis toe. Laat dit op laag vuur 3 minuten pruttelen.
- Mocht de saus te dun zijn dan kan je 1 el bloem of maizena toevoegen.
- Garneer met wat gebakken uitjes. Dit gerecht is heerlijk met rijst of couscous en komkommersalade.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle