Caesar salade met pasta en kip.

Ontdek deze heerlijke Caesar salade met een twist! Sappige kip, knapperige ijsbergsla, en smaakvolle spekblokjes gecombineerd met al dente pasta penne en romige Caesar dressing. Heerlijk met zelfgemaakte croutons.

Ceasar salade met pasta en kip.

Ontdek deze heerlijke Caesar salade met een twist! Sappige kip, knapperige ijsbergsla, en smaakvolle spekblokjes gecombineerd met al dente pasta penne en romige Caesar dressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram pasta penne
  • ½ ijsbergsla, grof gesneden
  • ¼ komkommer, in plakjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 stuks kipfilet
  • 60 gram magere spekjes
  • caesardressing (Cardini's Original) naar eigen smaak
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • knoflookpoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • handje pijnboompitten
  • handje croutons

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn en zet opzij.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de eieren in een pan met kokend water tot ze hardgekookt zijn, ongeveer 8-10 minuten. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Kook de pasta penne volgens de instructies op de verpakking. Laat het uitlekken en spoel af met koud water om het af te koelen. Zet opzij.
  • Breng de kip op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de kip.
  • Haal de kip uit de pan en laat het even rusten voordat je het in plakjes snijdt.
  • Meng de gekookte pasta, gesneden ijsbergsla, plakjes komkommer, spekblokjes en stukjes ei in een grote kom.
  • Voeg de Caesar dressing toe en meng alles goed door elkaar. (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Verdeel de salade over de borden. Leg de plakjes gesneden kip er bovenop.
  • Bestrooi de salade met geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en croutons.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ceasersalade, Kip & Gevogelte, salade

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39