Zin in een smakelijke boerenkool met gebakken rookworst in een heerlijke jus. Deze moet je echt proberen!
Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 300 gram gesneden boerenkool
- 1 groente bouillonblokje
- 1 rookworst
- 125 gram spekreepjes
- 1 uien
- 100 gram champignons
- 5 el ketjap manis
- 25 ml melk
- ½ el mosterd
- klein scheutje water
- peper
- olijfolie
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
- Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
- Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groentebouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
- Snijd de rookworsten in plakjes, de uien in dunne ringen en de champignons in kwarten.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de spekreepjes, de plakjes rookworst, uien champignons. Bak dit 6 minuten goed aan en voeg de ketjap manis en de mosterd toe, roer dit goed door. Klein scheutje water erbij en laat dit zachtjes pruttelen.
- Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een scheut melk tot een mooi puree.
- Schep de boerenkool op de borden en garneer de stamppot met de heerlijke gebakken worstenjus met ui.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle