Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.

Zin in een smakelijke boerenkool met gebakken rookworst in een heerlijke jus. Deze moet je echt proberen!

Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.

Zin in een smakelijke boerenkool met gebakken rookworst in een heerlijke jus. Deze moet je echt proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 rookworst
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 uien
  • 100 gram champignons
  • 5 el ketjap manis
  • 25 ml melk
  • ½ el mosterd
  • klein scheutje water
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
  • Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
  • Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groentebouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
  • Snijd de rookworsten in plakjes, de uien in dunne ringen en de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de spekreepjes, de plakjes rookworst, uien champignons. Bak dit 6 minuten goed aan en voeg de ketjap manis en de mosterd toe, roer dit goed door. Klein scheutje water erbij en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een scheut melk tot een mooi puree.
  • Schep de boerenkool op de borden en garneer de stamppot met de heerlijke gebakken worstenjus met ui.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord rookworst, stamppot

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk