Een heerlijke pasta gevuld met champignons, paprika en stukjes varkensvlees. Een makkelijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!


Tagliatelle pesto met varkenshaas.
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 1 stuk varkenshaas (ongeveer 300 gram)
- 1 rood paprika, in reepjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram kastanje champignons, in plakjes
- 2 el groene pesto
- scheutje kookroom
- scheutje Ketjap manis
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- knoflookpoeder naar smaak
- handje pijnboompitten, licht geroosterd
- hand rucola sla
- parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af wanneer de pasta al dente is.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en kruid met zout, peper en knoflookpoeder.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes varkenshaas tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de gesneden paprika en champignons toe. Bak ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de gebakken varkenshaas weer toe aan de pan. Roer de groene pesto erdoor en voeg een scheutje kookroom en ketjap manis toe. Laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en knoflookpoeder naar smaak.
- Meng de gekookte tagliatelle door de saus zodat de pasta goed bedekt is.
- Serveer de tagliatelle op borden, garneer met rucola, geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
wat leuk om te horen Nynke!
Vandaag gemaakt en we hebben er van gesmuld. Sowieso zijn alle recepten die we steeds uit je weekmenu maken erg lekker!