Zin in zoetzure komkommer? Dan heb ik hier een makkelijk recept. Een simpel en snel recept voor een heerlijk bijgerecht bij je avondmaaltijd. Heerlijk bij Surinaams eten, nasi of broodje hamburger!


Makkelijke zoetzure komkommer met rode ui.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 grote rode ui
- 4 el witte wijnazijn
- 4 el suiker
- 150 ml water
- 1 tl chilivlokken
- snuf zout
Instructies
- Meng de witte wijnazijn, water, suiker en zout in een pan en warm dit op tot de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen.
- Proef of de smaak voor jou goed is en anders kan je nog wat extra's toevoegen.
- Was en snijd de komkommer in dunne plakjes en pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Meng dit samen met de chilipoeder en snufje zout met het zoetzuur mengsel. Roer alles goed door en zet voor een aantal uur in een bakje met deksel in de koelkast.
- Heerlijk bij Surinaamse gerechten of bij nasi of broodje hamburger.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle