Makkelijke zoetzure komkommer met rode ui.

Zin in zoetzure komkommer? Dan heb ik hier een makkelijk recept. Een simpel en snel recept voor een heerlijk bijgerecht bij je avondmaaltijd. Heerlijk bij Surinaams eten, nasi of broodje hamburger!

Makkelijke zoetzure komkommer met rode ui.

Zin in zoetzure komkommer? Dan heb ik hier een makkelijk recept. Een simpel en snel recept voor een heerlijk bijgerecht bij je avondmaaltijd. Heerlijk bij Surinaams eten, nasi of broodje hamburger!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1 grote rode ui
  • 4 el witte wijnazijn
  • 4 el suiker
  • 150 ml water
  • 1 tl chilivlokken
  • snuf zout

Instructies
 

  • Meng de witte wijnazijn, water, suiker en zout in een pan en warm dit op tot de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen.
  • Proef of de smaak voor jou goed is en anders kan je nog wat extra's toevoegen.
  • Was en snijd de komkommer in dunne plakjes en pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Meng dit samen met de chilipoeder en snufje zout met het zoetzuur mengsel. Roer alles goed door en zet voor een aantal uur in een bakje met deksel in de koelkast.
  • Heerlijk bij Surinaamse gerechten of bij nasi of broodje hamburger.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord zoetzuur

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk