Gek op stamppot? Maak dan eens deze paksoistamppot met spekblokjes en champignons. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is makkelijk te maken.
Stamppot Paksoi met wortel, spekblokjes en champignons.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 2 struiken paksoi
- 2 wortels
- 125 gram magere spekblokjes
- 1 rode ui
- 1 groente bouillonblokje
- 4 grote kastanje champignons
- scheut melk
- 2 tl mosterd
- 2 el ketjap manis
- peper
- zout
- scheut olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Was en snijd de wortels in blokjes en kook met de aardappelen in 15 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Pel en snipper de ui.
- Verwarm wat olijfolie in de wok en fruit hier de ui met de spekblokjes kort aan. Voeg de paksoi toe en roerbak dit op hoog vuur een paar minuten mee. Voeg 1 groente bouillonblokje en 2 el ketjap manis toe en roer door.
- Zet het vuur van de wok op laag en houd het paksoimengsel warm. Snijd intussen de champignons in plakjes en wok deze even aan met een scheutje Ketjap Manis.
- Giet de aardappelen met de wortels af. Haal de wortel eruit en zet apart. Stamp de aardappelen tot een puree met wat melk en 2 tl mosterd.
- Roer met een lepel voorzichtig de Paksoimengel door de aardappelpuree.
- Voeg ook de wortels toe en roer voorzichtig alles door elkaar tot het goed gemengd is.
- Garneer met wat gebakken uitjes en champignons.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Fijn om te horen!
Uit de moestuin paksoi, wortel en aardappel en vooral de paksoi moest op. Ik maakte dit recept met de aanpassing dat ik de kleine aardappeltjes in de schil kookte en ze samen met de wortel grof gestampt heb. We hebben ervan gesmuld!