Bloemkool met gekookte aardappeltjes.

Aardappeltjes met bloemkool blijft altijd lekker! Ideaal met een stukje vlees.

Bloemkool met gekookte aardappeltjes

Aardappeltjes met bloemkool blijft altijd lekker! Ideaal met een stukje vlees.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf zout
  • 2 rundersaucijzen
  • 1 el juspoeder
  • scheut water
  • bakboter

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook de aardappelen in 20 minuten met een snuf zout gaar.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en was de bloemkool. Kook de bloemkool met 1 groente bouillonblokje in 15 minuten beetgaar.
  • Verwarm wat bakboter in een koekenpan en bak in ongeveer 20 minuten de saucijzen bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen en bloemkool af.
  • Haal de saucijzen uit de pan en maak van het bakvet een jus. Voeg de juspoeder met een scheut water toe. Breng dit al roerend met een garde aan de kook en klaar is de jus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappeltjes, bloemkool, prakje

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk