Bloemkool met gekookte aardappeltjes.

Aardappeltjes met bloemkool blijft altijd lekker! Ideaal met een stukje vlees.

Bloemkool met gekookte aardappeltjes

Aardappeltjes met bloemkool blijft altijd lekker! Ideaal met een stukje vlees.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf zout
  • 2 rundersaucijzen
  • 1 el juspoeder
  • scheut water
  • bakboter

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kokende water.
  • Schil en snijd de aardappelen in stukjes en voeg de aardappelen toe aan de pan en kook ze tot ze zacht zijn, meestal ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af en zet opzij.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool voor 10 minuten in een pan met water en snuf zout.
  • Verhit wat bakboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de rundersaucijzen toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben, meestal ongeveer 10-15 minuten. Zorg ervoor dat ze van binnen volledig gaar zijn.
  • Terwijl de saucijzen bakken, bereid je de jus. Meng het juspoeder met een scheutje water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de gekookte aardappelen en bloemkool op borden en leg de gebakken rundersaucijzen bovenop de groenten.
  • Giet de jus over het geheel voor extra smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappeltjes, bloemkool, prakje

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39