Patat, Frites of Friet.

Zelfgebakken friet! Ik ben er zo dol op. Ik heb serieus speciaal een frituurpan gekocht om nu zelf friet te bakken! De frietaardappelen van de AH vind ik persoonlijk nog het lekkerst.

Patat, Frites of Friet.

Zelfgebakken friet! Ik ben er zo dol op. Ik heb serieus speciaal een frituurpan gekocht om nu zelf friet te bakken! De frietaardappelen van de AH vind ik persoonlijk nog het lekkerst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 8 grote friet aardappelen van de AH
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen.
  • Snijd de aardappel over de lengte in schijven met een dikte van ca. 1,5 cm
  • Was de frietjes en dep ze droog met keukenpapier en leg ze opzij.
  • Verwarm de frituurpan op 150 graden en bak de friet 5 minuten voor. Als de frietjes beginnen te zingen (ze borrelen omhoog) haal je ze uit het vet en schud je ze goed, Laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
  • Verwarm de frituur vervolgens op 190 graden. Bak de frieten 4 minuten tot ze mooi bruin en knapperig uitzien. Laat de frieten nogmaals goed uitlekken. Bestrooi ze met wat zout en geniet!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord friet, frites, patat, zelf patat maken

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk