Champignonsoep met kip.

Een romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet. Heerlijk met koude winterdagen. Bekijk alle soep recepten hier!

Champignonsoep met kip.

Een romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet. Heerlijk met koude winterdagen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 ml water
  • 1 kippen bouillonblokjes
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 el bloem
  • 1 el peterselie
  • 1 el tijm
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de helft van de champignons al roerend aan.
  • Bak in een koekenpan met wat olijfolie de kipfiletstukjes en de overige champignons met de peterselie en tijm en zet opzij als de kip gaar is.
  • Voeg na 5 minuten de bloem bij de ui en champignons en roer dit goed door elkaar heen.
  • Zet het vuur laag, voeg het water en de kippen bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep.
  • Roer de room en de overige champignons en kip door de soep.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, champignonsoep, soep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle