Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN DEEGWAREN & SOEPEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Champignonsoep met kip.

Ik ben dol op champignons en kan dit elke dag wel eten! Afgelopen week ontving in een @wortelbox met een doosje mooie, verse kastanje champignons. Ik heb een heerlijke romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet gemaakt.

Champignonsoep met kip.

Ik ben dol op champignons en kan dit elke dag wel eten! Afgelopen week ontving in een @wortelbox met een doosje mooie, verse kastanje champignons. Ik heb een heerlijke romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 ml water
  • 1 1/2 kipbouillonblokjes
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 el bloem
  • 1 el peterselie
  • 1 el tijm
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de helft van de champignons al roerend aan.
  • Bak in een koekenpan met wat olijfolie de kipfiletstukjes en de overige champignons met de peterselie en tijm en zet opzij als de kip gaar is.
  • Voeg na 5 minuten de bloem bij de ui en champignons en roer dit goed door elkaar heen.
  • Zet het vuur laag, voeg het water en de kippenbouillon (kruimelend) toe en het laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en roer de room en de overige champignons door en warm dit nog even mee.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, champignonsoep, soep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.