Een romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet. Heerlijk met koude winterdagen. Bekijk alle soep recepten hier!
Champignonsoep met kip.
Ingrediënten
- 250 gram kastanje champignons
- 500 ml water
- 1 kippen bouillonblokjes
- 1 kipfilet
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 150 ml kookroom
- 2 el bloem
- 1 el peterselie
- 1 el tijm
- olijfolie
Instructies
- Maak de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de helft van de champignons al roerend aan.
- Bak in een koekenpan met wat olijfolie de kipfiletstukjes en de overige champignons met de peterselie en tijm en zet opzij als de kip gaar is.
- Voeg na 5 minuten de bloem bij de ui en champignons en roer dit goed door elkaar heen.
- Zet het vuur laag, voeg het water en de kippen bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep.
- Roer de room en de overige champignons en kip door de soep.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle