Romige pasta met ham & prei.

Nieuwsgierig naar een snel en heerlijk pastagerecht? Deze romige pasta met prei en hamreepjes is precies wat je zoekt. Met een romige saus, knapperige prei met hamreepjes en parmezaanse kaas zorgt dit gerecht voor een smaakvolle maaltijd.

Romige pasta met ham & prei.

Nieuwsgierig naar een snel en heerlijk pastagerecht? Deze romige pasta met prei en hamreepjes is precies wat je zoekt. Met een romige saus, knapperige prei met hamreepjes en parmezaanse kaas zorgt dit gerecht voor een smaakvolle maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram pasta naar keuze
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 gram plakjes schouderham (gesneden in stukjes)
  • 150 ml kookroom
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peterselie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de ui en prei in dunne halve ringen.
  • Verhit wat olijfolie en bak de ui en prei voor 3-4 minuten of totdat de prei zacht begint te worden.
  • Snijd de ham in kleine reepjes en voeg de hamreepjes toe aan de pan en bak ze 3 minuten mee.
  • Giet de kookroom erbij en roer alles goed door. Laat de saus een paar minuten pruttelen zodat deze wat dikker wordt. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw goed door totdat de kaas volledig gesmolten is.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer eventueel met peterselie en extra Parmezaanse kaas als je dat wilt.
  • Serveer dit gerecht gelijk.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle