Mie staat hier vaak op tafel en is favoriet bij het gezin! Lekker, makkelijk en in 20 minuten klaar.
Pittige mie met spinazie & kip.
Ingrediënten
- 150 gram eiermie
- 1 grote kipfilet
- 1 rode ui
- 1/2 geel paprika
- 1/2 rood paprika
- 200 gram spinazie
- 50 gram champignons
- olijfolie
- scheut ketjap manis
- scheut sweet chili saus
- 1 tl sambal oelek
- snuf knoflookpoeder
- snuf zout
Marinade kip:
- 3 teentjes knoflook
- 4 el sweet chili saus
- 3 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
Instructies
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook voor de marinade en meng dit samen met de overige ingrediënten met de kip.
- Zet een pan water op het vuur en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de ui, paprika en champignons in grove stukken.
- Verhit wat olijfolie in een wok en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten de kip toe en wok dit mee tot het bijna gaar is. Voeg de paprika, champignons en spinazie toe en wok dit voor 5 minuten op hoog vuur mee.
- Schenk de sweet chilisaus, ketjap manis en sambal erbij en roer dit goed door.
- Roer de mie door de saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Ook kan je nog extra chilisaus , ketjap manis of sambal naar smaak toevoegen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle