Pittige mie met spinazie & kip.

Mie staat hier vaak op tafel en is favoriet bij het gezin! Lekker, makkelijk en in 20 minuten klaar.

Pittige mie met spinazie & kip.

Mie staat hier vaak op tafel en is favoriet bij het gezin! Lekker, makkelijk en in 20 minuten klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram eiermie
  • 1 grote kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 rood paprika
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram champignons
  • olijfolie
  • scheut ketjap manis
  • scheut sweet chili saus
  • 1 tl sambal oelek
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout

Marinade kip:

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sweet chili saus
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook voor de marinade en meng dit samen met de overige ingrediënten met de kip.
  • Zet een pan water op het vuur en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de ui, paprika en champignons in grove stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten de kip toe en wok dit mee tot het bijna gaar is. Voeg de paprika, champignons en spinazie toe en wok dit voor 5 minuten op hoog vuur mee.
  • Schenk de sweet chilisaus, ketjap manis en sambal erbij en roer dit goed door.
  • Roer de mie door de saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Ook kan je nog extra chilisaus , ketjap manis of sambal naar smaak toevoegen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente, mie, wokgerecht

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk