Een makkelijk en gezond recept met gevulde aubergine met parelcouscous.
Gevulde aubergine met parelcouscous
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 1 aubergine
- 1 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram rundergehakt
- 1 tl komijn
- 1/2 blikje tomatenblokjes
- 1 tl paprikapoeder
- ½ rood paprika
- 1 el oregano
- 1 tl kaneel
- knoflook olijfolie
- zout
- peper
- geitenkaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de aubergines en bestrijk de aubergines met de knoflook olijfolie. Leg de aubergine op een bakplaat of in een ovenschaal en bak dit voor 30 minuten. Draai ze halverwege om.
- Ondertussen pel en snipper je de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in kleine blokjes. Fruit dit met wat olijfolie aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg een half blikje tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano, komijn, paprikapoeder en kaneel. Laat dit alles 10 minuten pruttelen.
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
- Haal na 30 minuten de aubergines uit de oven en hol ze uit met een lepel.
- Snijd de vruchtvlees in stukjes en voeg toe aan het gehaktmengsel.
- Voeg ook de parelcouscous aan het gehaktmengsel toe en roer dit goed door.
- Vul de aubergines en garneer met wat geitenkaas en wat olijfolie. Zet ze nog even 10 minuten op 180 graden in de oven en klaar.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle