Roergebakken spruiten met curry.

Een lekkere curry met spruiten. Mocht je niet dol zijn op spruiten dan verander je mening na dit curry gerecht. De combinatie met deze curry en spruiten is echt geweldig!

Roergebakken spruiten met curry.

Een lekkere curry met spruiten. Mocht je niet dol zijn op spruiten dan verander je mening na dit curry gerecht. De combinatie met deze curry en spruiten is echt geweldig!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram spruiten
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 rood paprika
  • 250 gram champignons
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 pakje currykruiden (massaman curry van Kohthai)
  • 200 ml kokosmelk
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was en snijd de prei in ringen, de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de champignons in vieren.
  • Verwijder het harde kontje van de spruit en verwijder eventueel de buitenste blaadjes die lelijk zijn, spoel ze af en kook ze 8 minuten beetgaar.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan, bak de kipfiletblokjes 2 minuten hoog aan en voeg de prei, ui, paprika en champignons toe. Roerbak dit 4 minuten mee en voeg daarna de spruiten toe.
  • Voeg de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 5 minuten pruttelen.
  • De curry is heerlijk met basmatirijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord curry, currygerecht, spruiten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk