Stoofpotje Rundvlees.

Het is perfect weer voor een ouderwets lekker stoofpotjeHeerlijk met wat rijst of aardappelpuree.

Stoofpotje Rundvlees.

Het is perfect weer voor een ouderwets lekker stoofpotje. Heerlijk met wat rijst of aardappelpuree.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sjalotjes
  • 750 gram rundvlees
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram wortels
  • 250 gram champignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 el bloem
  • 1 el tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el rozemarijn
  • 4 dl rode wijn
  • 300 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de sjalotjes in halve ringen en de wortels in plakjes.
  • Was de paprika’s en snijd in grove stukken en de champignons halveren.
  • Doe in een pan wat olijfolie en bak de spekjes. Als de spekjes gaar zijn haal je ze uit de pan en zet ze apart. 
  • Snijd de rundvlees in stukken en bak dit in de pan met wat olijfolie. Net zo lang tot het vlees bruin is. Voeg dan de sjalotjes en de plakjes wortel toe en bak al roerend 6 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe.
  • Voeg de bloem, tijm, laurierblaadjes, rozemarijn, de wijn en de spekjes toe. Roer dit even goed door elkaar heen.
  • Voeg het water en bouillonblokje toe en stoof het vlees met deksel op laag vuur. 
  • Dit zal zeker 3 uur duren voordat het vlees lekker gaar is. Voeg de laatste 20 minuten de paprika en de champignons toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord draadjesvlees, herfst recepten, rundvlees, stoofpotje, winterrecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk