Romige Champignonsoep.

Een heerlijke champignonsoep gevuld met kastanjechampignons. Een makkelijk en snel gerecht en ontzettend lekker! Bekijk alle soep recepten hier!

Romige champignonsoep.

Een heerlijke champignonsoep gevuld met kastanjechampignons. Een makkelijk en snel gerecht en ontzettend lekker!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang lunchgerecht, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 100 ml kookroom of slagroom
  • snuf tijm
  • peterselie
  • boter
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe.
  • Als je champignons gaar zijn, voeg je wat tijm en 1 el bloem toe. Roer dit allemaal goed door elkaar.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Zodra de soep kookt voeg je de slagroom of kookroom toe.
  • Laat de soep nog even 10 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Garneer met wat verse peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignons, champignonsoep, soepgerecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Romige Champignonsoep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk