Een heerlijke champignonsoep gevuld met kastanjechampignons. Een makkelijk en snel gerecht en ontzettend lekker! Bekijk alle soep recepten hier!
Romige champignonsoep.
Ingrediënten
- 250 gram kastanje champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml water
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 100 ml kookroom of slagroom
- snuf tijm
- peterselie
- boter
- 1 el bloem
- peper
- zout
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit wat boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe.
- Als je champignons gaar zijn, voeg je wat tijm en 1 el bloem toe. Roer dit allemaal goed door elkaar.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Zodra de soep kookt voeg je de slagroom of kookroom toe.
- Laat de soep nog even 10 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Garneer met wat verse peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Ontzettend lekkere soep! Dit komt vaker op tafel.
Wauw! Gisteren gemaakt en dit was echt smaakvol. Bedankt, Danielle