Macaroni maar dan net even iets anders! Super simpel en heel erg lekker.


Surinaamse macaroni met kip.
Ingrediënten
- 300 gram macaroni
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 200 gram macaroni/spaghetti groente
- 2 kipfilets
- 2 el bami trafasie (faja lobi)
- 1/2 tl trassie trafasie (faja lobi)
- 1 el tomatenpuree
- 1 bosui
- olijfolie
Instructies
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui met knoflook aan. Voeg na 3 minuten de kipfiletstukjes toe en bak deze gaar.
- Hak de macaronigroente fijn en voeg dit toe aan de pan. Roerbak dit 2 minuten mee.
- Voeg de bami trafasie, trassie trafasie en tomatenpuree toe en roer dit goed door en laat dit nog even pruttelen. Giet de macaroni af en schep de macaroni door de saus.
- Garneer met wat bosui.
- Heerlijk met een gekookt eitje en wat komkommerzuur.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle