Surinaamse macaroni met kip.

Macaroni maar dan net even iets anders! Super simpel en heel erg lekker.

Surinaamse macaroni met kip.

Macaroni maar dan net even iets anders! Super simpel en heel erg lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram macaroni
  • 2 uien
  • 4  teentjes knoflook
  • 200 gram macaroni/spaghetti groente
  • 2 kipfilets
  • 2 el bami trafasie (faja lobi)
  • 1/2 tl trassie trafasie (faja lobi)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 bosui
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui met knoflook aan. Voeg na 3 minuten de kipfiletstukjes toe en bak deze gaar.
  • Hak de macaronigroente fijn en voeg dit toe aan de pan. Roerbak dit 2 minuten mee.
  • Voeg de bami trafasie, trassie trafasie en tomatenpuree toe en roer dit goed door en laat dit nog even pruttelen. Giet de macaroni af en schep de macaroni door de saus.
  • Garneer met wat bosui.
  • Heerlijk met een gekookt eitje en wat komkommerzuur.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord macaroni, pasta recepten, surinaamse macaroni

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk