Italiaanse plaattaart.

Wij zijn gek op plaattaarten. Wat dacht je van deze Italiaanse vegetarisch plaattaart.

Italiaanse plaattaart.

Wij zijn gek op plaattaarten. Wat dacht je van deze Italiaanse vegetarisch plaattaart.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • ½ courgette
  • 60 gram creme fraiche
  • 1 el groene pesto (KoRo)
  • 1 mozzarella
  • snuf italiaanse kruiden
  • snuf knoflookzout
  • 1 eigeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in halve ringen en paprika in dunne reepjes.
  • Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
  • Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui en reepjes paprika. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza heen.
  • Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en de knoflookzout.
  • Smeer de randjes in met eigeel.
  • Bak de plaattaart 25 á 30 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord plaattaart, vegetarisch

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk