Wij zijn gek op plaattaarten. Wat dacht je van deze Italiaanse vegetarisch plaattaart.
Italiaanse plaattaart.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 1 rode ui
- 1 rood paprika
- ½ courgette
- 60 gram creme fraiche
- 1 el groene pesto (KoRo)
- 1 mozzarella
- snuf italiaanse kruiden
- snuf knoflookzout
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in halve ringen en paprika in dunne reepjes.
- Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
- Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui en reepjes paprika. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza heen.
- Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en de knoflookzout.
- Smeer de randjes in met eigeel.
- Bak de plaattaart 20 á 35 minuten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle