Stamppot boerenkool met gehaktballetjes.

Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot met gehaktballetjes vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.

Stamppot boerenkool met gehaktballetjes.

Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot met gehaktballetjes vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden Bretons
  • 1 ei
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 50 ml melk
  • 1 el kruidenboter
  • 1 el mosterd
  • 1 scheut ketjap manis
  • 50 gram piccalilly
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 el bakboter

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook dit samen met de boerenkool en bouillonblokje in de pan.
  • Pel en snipper de ui. Bak de spekjes krokant en de ui glazig met wat olijfolie.
  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden en ei en maak kleine balletjes. Bak de balletjes met wat bakboter op middelhoog vuur aan tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels en boerenkool na 25 minuten af, pureer met een stamper en voeg de melk, 1 el kruidenboter, 1 el mosterd en een scheut ketjap manis toe.
  • Roer de spekjes en de ui door de stamppot.
  • Garneer de boerenkool met wat piccalilly en de gehaktballetjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boerenkool, stampot, stampot recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk