Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot met gehaktballetjes vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.
Stamppot boerenkool met gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 300 gram gesneden boerenkool
- 1 groente bouillonblokje
- 500 gram half om half gehakt
- 1 zakje gehaktkruiden Bretons
- 1 ei
- 150 gram spekreepjes
- 1 ui
- 50 ml melk
- 1 el kruidenboter
- 1 el mosterd
- 1 scheut ketjap manis
- 50 gram piccalilly
- peper
- zout
- olijfolie
- 1 el bakboter
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook dit samen met de boerenkool en bouillonblokje in de pan.
- Pel en snipper de ui. Bak de spekjes krokant en de ui glazig met wat olijfolie.
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden en ei en maak kleine balletjes. Bak de balletjes met wat bakboter op middelhoog vuur aan tot ze gaar zijn.
- Giet de aardappels en boerenkool na 25 minuten af, pureer met een stamper en voeg de melk, 1 el kruidenboter, 1 el mosterd en een scheut ketjap manis toe.
- Roer de spekjes en de ui door de stamppot.
- Garneer de boerenkool met wat piccalilly en de gehaktballetjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle