Bladerdeegtaartjes met appel & walnoot.

Onverwachts visite maar niets in huis? Dan kan je altijd nog heerlijke bladerdeeg taartjes maken met appel en walnoot. Heerlijk en snel klaar.

Bladerdeeg taartjes met appel & walnoot.

Onverwachts visite maar niets in huis? Dan kan je altijd nog heerlijke bladerdeeg taartjes maken met appel en walnoot. Heerlijk en snel klaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 10 taartjes

Ingrediënten
  

  • 4 oude appeltjes
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 el suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 el abrikozenjam
  • 1 ei
  • volle hand walnoten

Instructies
 

  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Voeg de appels in een kom en meng dit met de jam, kaneel & suiker. Roer dit rustig en goed door. Het zal een plakkigere massa worden.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeeg plakjes hier op.
  • Leg de plakjes appel trapgewijs op het bladerdeeg maar laat de randjes vrij.
  • Verkruimel de walnoten. ( Ik verplet de walnoten met de onderkant van een glas) en verdeel de walnootkruimels over de appeltaartjes.
  • Klop de ei en smeer de randjes van het bladerdeeg in.
  • Zet de appel taartjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Je kan ze warm en koud eten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appelgebak, appeltaartje, walnoten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk