Onverwachts visite maar niets in huis? Dan kan je altijd nog heerlijke bladerdeeg taartjes maken met appel en walnoot. Heerlijk en snel klaar.
Bladerdeeg taartjes met appel & walnoot.
Ingrediënten
- 4 oude appeltjes
- 1 pakje bladerdeeg
- 3 el suiker
- 1 el kaneel
- 1 el abrikozenjam
- 1 ei
- volle hand walnoten
Instructies
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
- Voeg de appels in een kom en meng dit met de jam, kaneel & suiker. Roer dit rustig en goed door. Het zal een plakkigere massa worden.
- Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeeg plakjes hier op.
- Leg de plakjes appel trapgewijs op het bladerdeeg maar laat de randjes vrij.
- Verkruimel de walnoten. ( Ik verplet de walnoten met de onderkant van een glas) en verdeel de walnootkruimels over de appeltaartjes.
- Klop de ei en smeer de randjes van het bladerdeeg in.
- Zet de appel taartjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Je kan ze warm en koud eten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle