Puntpaprika soep met macaroni.

Geniet van deze heerlijke puntpaprikasoep met macaroni en rode puntpaprika’s. Een eenvoudig recept vol smaak en perfect voor elke gelegenheid! Bekijk alle soep recepten hier!

Puntpaprika soep met macaroni.

Geniet van deze heerlijke puntpaprikasoep met macaroni en rode puntpaprika's. Een eenvoudig recept vol smaak en perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
  • 800 ml water
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 tl suiker (Optioneel)
  • klein handje mini-elleboogmacaroni
  • snufje peterselie, fijngehakt
  • klein handje taugé

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten, of tot de paprika's zacht zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en verwijder dan de schil. Snijd de paprika's in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de geroosterde rode puntpaprika's toe aan de pan en bak ze kort mee.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de soep en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • In een aparte pan, verhit een beetje olijfolie en bak de blokjes kipfilet goudbruin en gaar.
  • Voeg de gebakken kip toe aan de soep en roer alles goed door. Proef de soep en voeg indien nodig een snufje suiker toe om de smaken te balanceren.
  • Voeg de mini-elleboogmacaroni toe aan de soep en laat het zachtjes koken tot de macaroni gaar is.
  • Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie toe aan de soep en roer goed door.
  • Serveer de puntpaprikasoep met een handje taugé erbovenop als garnering. Je kunt de soep serveren met eventueel vers brood.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, puntpaprikasoep, soep, soep recepten, voorgerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39