Een puntpaprika soep gevuld met kipfilet en macaroni. Een makkelijk recept en kindvriendelijk! Mocht de soep iets te pittig zijn dan kan je eventueel 2 tl suiker toevoegen. Bekijk alle soep recepten hier!
Puntpaprika soep met macaroni.
Ingrediënten
- 4 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
- 500 ml water
- 2 tl tomatenpuree
- 1 kipfilet
- 2 tl suiker (niet noodzakelijk)
- klein handje mini elleboog macaroni
- snuf peterselie
- klein handje taugé
Instructies
- Was de paprika's en snijd in blokjes.
- Zet een pannetje met water op het vuur en kook de kipfilet in 10 minuten gaar. Giet daarna af en snijd in kleine stukjes en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit wat chili knoflook olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg de tomatenpuree en de paprikablokjes toe. Bak dit al roerend voor 5 minuten mee.
- Voeg het water, bouillonblokje en eventueel de suiker toe en laat dit nu 15 minuten koken.
- Pureer met een staafmixer de soep glad. Proef even of de smaak goed is, anders kan je nog een snuf zout en peper toevoegen. Roer de kipfilet door de soep met een klein handje macaroni.
- Zet de soep op een laag vuurtje en laat de soep nog even 5 minuten zachtjes al roerend pruttelen. Garneer met wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle