Een lekker lauwwarme of koude pastasalade gevuld met paprika en gerookte kip. Een heerlijk, simpel gerecht om te maken met warme dagen of als bijgerecht bij een bbq. Heerlijk met wat stokbrood en salade.
Pasta salade met gerookte kip, paprika & pesto.
Met de warme dagen is dit een heerlijk pastagerecht. Je kan hem lauwwarm of koud eten. Heerlijk als een licht avondmaaltijd of als bijgerecht met een bbq.
Ingrediënten
- 150 gram mini conchiglie
- 1 groen paprika
- 1 ui
- 2 knoflook
- 80 gram gerookte kip
- 4 gedroogde tomaten
- 1 grote el groene pesto
- 1/2 groentebouillonblokje
- 100 ml kookroom
- snuf italiaanse kruiden
- snuf zout
- snuf chilipoeder
- snuf peper
Instructies
- Kook de pasta beetgaar zoals op verpakking staat vermeld met een half groentebouillon blokje. Giet de pasta af en zet opzij (Eventueel een beetje olijfolie door de pasta om het niet aan elkaar te laten plakken)
- Snij de ui, knoflook, gerookte kip, groene paprika en de gedroogde tomaten extra fijn.
- Voeg wat olijfolie in de hapjespan en bak de ui met knoflook glazig. Voeg daarna de paprika, kip en de tomaten met een snuf zout, italiaanse kruiden, chilipoeder toe en laat dit even zachtjes meebakken.
- Doe nu de groene pesto en de kookroom erbij, roer dit goed door en laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep de pasta er door heen, roer goed door en laat de pasta afkoelen.
- Heerlijk met stokbrood!
- Eetsmakelijk
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment