Frikandel pan heeft niets met frikandellen te maken maar het is een Indisch comfortfood ovengerecht oftewel gehaktbrood met aardappelen. Ontzettend lekker als bijgerecht!


Indische gehaktbrood – Frikandel pan.
Ingrediënten
- 300 gram half om half gehakt
- 400 gram aardappelen
- 1 ei
- 4 el ketjap manis
- 1 ui
- 1 1/2 tl sambal oelek
- 1 tl ketoembar
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl zout
- snuf peper
- paneermeel
- curry
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Schil en kook de aardappelen en prak fijn.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de aardappelen, ei, ui, knoflook met de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal met een laagje paneermeel en bak dit in 30 á 40 minuten gaar.
- Zodra het gehakt uit de oven komt smeer ik het zelf nog even in met een laagje ketjap manis en curry.
- Je kan dit gerecht warm of koud eten. Heerlijk met rijst en frisse salade.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle