Indische gehaktbrood – Frikandel pan.

Frikandel pan heeft niets met frikandellen te maken maar het is een Indisch comfortfood ovengerecht oftewel gehaktbrood met aardappelen. Ontzettend lekker als bijgerecht!

Indische gehaktbrood – Frikandel pan.

Frikandel pan heeft niets met frikandellen te maken maar het is een Indisch comfortfood ovengerecht oftewel gehaktbrood met aardappelen. Ontzettend lekker als bijgerecht!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram half om half gehakt
  • 400 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 4 el ketjap manis
  • 1 ui
  • 1 1/2 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoembar
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 tl zout
  • snuf peper
  • paneermeel
  • curry

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Schil en kook de aardappelen en prak fijn.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de aardappelen, ei, ui, knoflook met de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal met een laagje paneermeel en bak dit in 30 á 40 minuten gaar.
  • Zodra het gehakt uit de oven komt smeer ik het zelf nog even in met een laagje ketjap manis en curry.
  • Je kan dit gerecht warm of koud eten. Heerlijk met rijst en frisse salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bijgerecht, frikandel pan, gehaktbrood, indische gehaktbrood

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk