Ik heb voor jullie een lekker en makkelijk recept voor een heerlijke kip kerrie met doperwten. Zonder pakjes en zakjes en binnen 25 minuten op tafel.



Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.
Ingrediënten
- 150 gram witte rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram kipfilet
- 150 gram diepvries sperziebonen
- 100 gram diepvries doperwten
- 3 el kerrie
- 1 el kurkuma
- 1 el komijn
- 200 ml kokosmelk
- 1 kippen bouillonblokje
- scheutje water
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet blokjes gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit voor 5 minuten mee.
- Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer dit goed door op laag vuur.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer een scheutje water en de kokosmelk door. Schep de doperwten en sperziebonen erbij.
- Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle