Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.

Ik heb voor jullie een lekker en makkelijk recept voor een heerlijke kip kerrie met doperwten. Zonder pakjes en zakjes en binnen 25 minuten op tafel.

Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.

Ik heb voor jullie een lekker en makkelijk recept voor een heerlijke kip kerrie met doperwten. Zonder pakjes en zakjes en binnen 25 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram witte rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram diepvries sperziebonen
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 3 el kerrie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippen bouillonblokje
  • scheutje water
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet blokjes gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer dit goed door op laag vuur.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer een scheutje water en de kokosmelk door. Schep de doperwten en sperziebonen erbij.
  • Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kip kerrie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk