Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.

Ontdek een heerlijk en eenvoudig recept voor een smaakvolle Kip Kerrie met doperwten en sperziebonen, bereid zonder gebruik te maken van kant-en-klare mixen. Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel

Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.

Ontdek een heerlijk en eenvoudig recept voor een smaakvolle Kip Kerrie met doperwten en sperziebonen, bereid zonder gebruik te maken van kant-en-klare mixen. Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram witte rijst
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 150 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 2 el kerriepoeder
  • ½ el kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • scheutje water
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter zijn.
  • Voeg het kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer goed zodat de kip en groenten gelijkmatig bedekt zijn.
  • Giet de kokosmelk in de pan, verkruimel het kippenbouillonblokje erover en roer goed door. Laat sudderen op laag vuur tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
  • Voeg de doperwten toe en laat het geheel nog 3-5 minuten sudderen tot de doperwten warm zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kip kerrie met doperwten & sperziebonen over gekookte rijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kip kerrie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

4 thoughts on “Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.

  1. 5 sterren
    Inderdaad: heel simpel te maken en lekker! Ik bleek bijna alle ingrediënten in huis te hebben. Alleen de kokosmelk was afwezig, maar die heb ik vervangen door houdbare slagroom. Óók lekker. Volgende keer wel met kokosmelk, dan wordt het vast nog lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39