Ik heb voor jullie een lekker en makkelijk recept voor een heerlijke kip kerrie met doperwten. Zonder pakjes en zakjes en binnen 25 minuten op tafel.



Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.
Ingrediënten
- 150 gram witte rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram kipfilet
- 150 gram diepvries sperziebonen
- 100 gram diepvries doperwten
- 3 el kerrie
- 1 el kurkuma
- 1 el komijn
- 200 ml kokosmelk
- 1 kippen bouillonblokje
- scheutje water
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet blokjes gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit voor 5 minuten mee.
- Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer dit goed door op laag vuur.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer een scheutje water en de kokosmelk door. Schep de doperwten en sperziebonen erbij.
- Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Inderdaad: heel simpel te maken en lekker! Ik bleek bijna alle ingrediënten in huis te hebben. Alleen de kokosmelk was afwezig, maar die heb ik vervangen door houdbare slagroom. Óók lekker. Volgende keer wel met kokosmelk, dan wordt het vast nog lekkerder.
Fijn om te horen!
Dankjewel! Erg lekker en gemakkelijk om te maken.