Ook zo dol op stamppotten? Dit keer kan je genieten van een bloemkool stamppot met doperwten & paprika. Heerlijk met wat kerrie.
Stamppot bloemkool met doperwten & paprika.
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 350 gram aardappelen
- 1/2 rood paprika
- 1 ui
- 1 knoflook teentje
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 1 groente bouillonblokje
- 2 tl kerriepoeder
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes en snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen met de bloemkool met bouillonblokje beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Kook ondertussen de erwtjes in een paar minuten gaar in de magnetron.
- Bak de ui, knoflook, paprikablokjes in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de kerriepoeder en doperwten toe en roer dit goed door.
- Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp dit fijn. Schep de erwten/uien mengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer eventueel met een lekker stukje vlees.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle