Stamppot bloemkool met doperwten & paprika.

Ook zo dol op stamppotten? Dit keer kan je genieten van een bloemkool stamppot met doperwten & paprika. Heerlijk met wat kerrie.

Stamppot bloemkool met doperwten & paprika.

Ook zo dol op stamppotten? Dit keer kan je genieten van een bloemkool stamppot met doperwten & paprika. Heerlijk met wat kerrie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, stamppotten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 350 gram aardappelen
  • 1/2 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflook teentje
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes en snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen met de bloemkool met bouillonblokje beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Kook ondertussen de erwtjes in een paar minuten gaar in de magnetron.
  • Bak de ui, knoflook, paprikablokjes in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de kerriepoeder en doperwten toe en roer dit goed door.
  • Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp dit fijn. Schep de erwten/uien mengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer eventueel met een lekker stukje vlees.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolstamppot, stamppotrecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk