Een van mijn favoriete kipgerechten is deze gepaneerde kipfilet met knoflook
Knoflook kip.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ei
- 6 teentjes knoflook
- kruidenpaneermeel (AH)
- roomboter
Instructies
- Maak de kipfilet schoon en halveer in de lengte.
- Pers de knoflook fijn. Meng in een kom de uitgeperste knoflook met een geklopte ei. Marineer de kipfilet hier in. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de marinade minstens 2 uur intrekken
- Zet een bak met paneermeel klaar. Pak met een vork een stuk kipfilet uit de marinade (de knoflook blijft lekker plakken aan de kip) en haal dit door de paneermeel. Zorg dat de kipfilet goed door de paneermeel gaat.
- Smelt een flink stuk boter in de koekenpan en bak de kip op niet te hoog vuur 3 minuten aan beide kanten goudbruin en daarna met een deksel op de koekenpan zachtjes op laag vuur nog 6 minuten. Daarna nog even 3 minuten zonder deksel, zodat de korst lekker krokant kan worden maar de kip heerlijk zacht van binnen blijft.
- Heerlijk met gebakken aardappeltjes!
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle