Een lekker en simpel gerecht met vegetarische gehaktballetjes gesmoord in ketjap, chilisaus met pindakaas. Ontzettend lekker!
Vegetarische ketjap pindaballetjes met noedels.
Ingrediënten
- 1 pak vegetarische balletjes (12 balletjes van Lidl)
- 150 gram mie
- 200 gram wokgroente naar keuze
- ketjap manis
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el pindakaas
- scheutje chilisaus
- 1/2 citroen sap
- snuf knoflookpoeder
- scheut sojasaus
- olijfolie
Instructies
- Zet een pan water op het vuur en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de vega balletjes zoals staat omschreven op de verpakking.
- Maak een sausje in een kom met een flinke scheut ketjap manis, chilisaus, pindakaas, snuf knoflookpoeder en citroensap. Meng dit goed en voeg dit toe bij de balletjes. Alles goed husselen en laat de balletjes hier zachtjes voor 2 minuten in smoren.
- Verhit een wokpan met olijfolie en wok de groente met 1 bouillonblokje. Voeg de mie, scheutje ketjap manis en scheutje sojasaus erbij en alles goed door elkaar husselen.
- Garneer de mie met de ketjap pindaballetjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle