Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN ONTBIJT, LUNCH & DRANKJES RECEPTEN

Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel.

Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel. 
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola slamelange
  • 1 appel
  • handje blauwe bessen
  • handje snoeptomaatjes
  • 125 gram spekblokjes
  • handje pijnboompitten
  • 1/2 zakje salade croutons knoflook
  • geitenkaas

dressing voor de salade:

  • 1 tl honing
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij. Doe de salade in een kom.
  • Bak de spekjes (zonder olijfolie) lekker krokant en zet opzij.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Je kan dit helemaal naar je eigen smaak maken.
  • Meng de sla met de dressing, tomaatjes, spekjes, appel, pijnboompitten en blauwe bessen.
  • Garneer de salade met de croutons en verkruimel de geitenkaas over de salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, salade

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Anna

    5 sterren
    prachtig bordje gezond.

    mei 24, 2022 at 12:27 PM
  • Reply Judith de Groot

    5 sterren
    Ontzettend lekker zo’n frisse salade.

    mei 21, 2022 at 8:46 AM
  • Leave a Reply

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.