Couscous met rode curry paprika.

Op zoek naar een lekker gerecht dat ook nog eens snel op tafel staat? Wat dacht je van rode curry met kip geserveerd met couscous en paprika? Super lekker en makkelijk om te maken!

Couscous met rode curry paprika.

Op zoek naar een lekker en simpel gerecht dat ook nog eens snel op tafel staat? Wat dacht je van rode curry met kip geserveerd met couscous en paprika? Super lekker en makkelijk om te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak volkoren couscous
  • 1 rood paprika
  • 1 geel paprika
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram kipfilet
  • 1 pakje Conimex Boemboe rode curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el paprikapoeder
  • handje amandelen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en zet opzij.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen, paprika’s in repen, kipfilet in blokjes en pers de knoflook uit. Breng de kipfilet op smaak met de paprikapoeder met de knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kip met de knoflook rondom gaar. Voeg daarna de ui en paprika toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de rode curry, kokosmelk en de gekookte sperziebonen toe. Laat dit nog even een paar minuten zachtjes op het vuur pruttelen.
  • Serveer de rode curry met kip met de couscous en garneer met geplette amandelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscous, makkelijke recepten, paprika

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle