Andijvie stamppot met gewokte andijvie.

Andijviestamppot is een klassieke Nederlandse maaltijd die perfect is voor koude dagen. Dit recept geeft een moderne twist aan de traditionele stamppot door de andijvie kort te wokken, wat zorgt voor een heerlijke knapperigheid en een frisse smaak.

Andijvie stamppot met gewokte andijvie.

Andijviestamppot is een klassieke Nederlandse maaltijd die perfect is voor koude dagen. Dit recept geeft een moderne twist aan de traditionele stamppot door de andijvie kort te wokken, wat zorgt voor een heerlijke knapperigheid en een frisse smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram geschilde aardappelen, in gelijke stukken
  • 300 gram andijvie, fijngesneden
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el roomboter
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el kruidenkaas (bijvoorbeeld bieslook of kruiden)
  • 50 ml warme melk
  • 50 gram geraspte, Parmezaanse kaas
  • 1 rookworst
  • 1 groente bouillonblokje
  • gebakken uitjes
  • zout en peper

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in een pan met water en het groentebouillonblokje gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de roomboter, warme melk, mosterd en kruidenkaas tot een romige puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan en bak de spekjes op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  • Voeg de fijngesneden ui toe en bak mee tot deze glazig is.
  • Voeg de gesneden andijvie toe aan de pan met spekjes en ui.
  • Wok de andijvie kort, ongeveer 2-3 minuten, tot deze iets geslonken is maar nog knapperig.
  • Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, bijvoorbeeld in heet water of in de magnetron.
  • Meng de gewokte andijvie door de aardappelpuree.
  • Roer de geraspte parmezaanse kaas door de stamppot voor een extra romige textuur.
  • Garneer met de gebakken uitjes voor een knapperige topping.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stampot recepten, stamppot andijvie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39