Andijvie stamppot met gewokte andijvie.

Hier is een eenvoudig recept voor een smakelijke andijviestamppot met gewokte andijvie.

Andijvie stamppot met gewokte andijvie.

Hier is een eenvoudig recept voor een smakelijke andijviestamppot met gewokte andijvie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram geschilde aardappelen, in gelijke stukken
  • 300 gram andijvie, fijngesneden
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el roomboter
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el kruidenkaas (bijvoorbeeld bieslook of kruiden)
  • scheutje warme melk
  • 30 gram geraspte, Parmezaanse kaas
  • 1 rookworst
  • 1 groente bouillonblokje
  • gebakken uitjes
  • zout en peper

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in een grote pan met 1 groente bouillonblokje tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  • Terwijl de aardappelen koken, bak je de spekjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze mee tot de ui zacht en lichtbruin is.
  • Voeg de fijngesneden andijvie toe aan het spek en de ui in de pan. Wok de andijvie kort tot het geslonken is maar nog wel wat bite heeft. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Stamp de gekookte aardappelen met de roomboter en scheutje warme melk tot een smeuïge puree.
  • Voeg de gewokte andijvie, spekjes en ui toe aan de puree en meng goed door.
  • Voeg de mosterd, kruidenkaas en parmezaanse kaas toe aan de stamppot en roer alles goed door tot de kaas gesmolten is en de mosterd goed is verdeeld.
  • Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  • Garneer de stamppot wat gebakken uitjes, geraspte parmezaanse kaas en plakjes rookworst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stampot recepten, stamppot andijvie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2024 | Eten met Danielle