Gebraden kip over? Restjes groenten over? Een smaakvolle en eenvoudige kippen-tomatensoep die nieuw leven blaast in restjes gegrilde kip en groenten.



Kippen-tomatensoep met restjes gegrilde kip.
Ingrediënten
- 1 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- restjes gegrilde kip, in stukjes gesneden (ongeveer 300 g)
- 1 grote wortel, geschild en in hele kleine blokjes gesneden
- 1 prei, gewassen en in dunne ringen gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- ½ pakje tomatensoepkruiden van Honig
- 100 gram vermicelli
- scheutje ketjap manis
- 1 el suiker
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en lichtbruin is.
- Voeg de wortel en prei toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter worden.
- Giet de kippenbouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de tomatensoepkruiden van Honig toe.
- Voeg de stukjes gegrilde kip toe aan de soep. Ook een scheutje ketjap manis en het suiker Laat het geheel sudderen op laag vuur zodat de smaken zich goed vermengen.
- Voeg de vermicelli toe en kook deze zachtjes mee.
- Zodra de vermicelli gaar is, haal je de pan van het vuur. Laat de soep een paar minuten rusten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
wat een goeie tip!