Kippen-tomatensoep met stukjes gegrilde kip.

Gebraden kip over? Restjes groenten over? Een smaakvolle en eenvoudige kippen-tomatensoep die nieuw leven blaast in restjes gegrilde kip en groenten.

Kippen-tomatensoep met restjes gegrilde kip.

Gebraden kip over? Restjes groenten over? Een smaakvolle en eenvoudige kippen-tomatensoep die nieuw leven blaast in restjes gegrilde kip en groenten.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunchgerecht, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • restjes gegrilde kip, in stukjes gesneden (ongeveer 300 g)
  • 1 grote wortel, geschild en in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 prei, gewassen en in dunne ringen gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • ½ pakje tomatensoepkruiden van Honig
  • 100 gram vermicelli
  • scheutje ketjap manis
  • 1 el suiker
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en lichtbruin is.
  • Voeg de wortel en prei toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter worden.
  • Giet de kippenbouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de tomatensoepkruiden van Honig toe.
  • Voeg de stukjes gegrilde kip toe aan de soep. Ook een scheutje ketjap manis en het suiker Laat het geheel sudderen op laag vuur zodat de smaken zich goed vermengen.
  • Voeg de vermicelli toe en kook deze zachtjes mee.
  • Zodra de vermicelli gaar is, haal je de pan van het vuur. Laat de soep een paar minuten rusten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, kippensoep, koken met restjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Kippen-tomatensoep met stukjes gegrilde kip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle