Kaiserschmarrn.

Ben je wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Ik niet maar sommige zullen dit Oostenrijkse gerecht wel herkennen. Kaiserschmarrn is een soort pannenkoek in stukjes en eet je met poedersuiker en pruimencompôte of zelfgemaakte appelmoes. Bekijk alle pancakes recepten hier!

Kaiserschmarrn.

Ben je wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Ik niet maar sommige zullen dit Oostenrijkse gerecht wel herkennen. Kaiserschmarrn is een soort pannenkoek in stukjes en eet je met poedersuiker en pruimencompôte of zelfgemaakte appelmoes.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • handje rozijnen
  • snuf zout
  • roomboter
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Klop de eiwitten stijf en zet even opzij.
  • Doe de eigeel, suiker, vanillesuiker, zout, bloem en de melk in een kom en klop met een garde tot een mooi beslag.
  • Schep de eiwit rustig door het beslag en voeg de rozijnen toe.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en giet al het beslag erin. Bak dit ongeveer 4 minuten aan 1 kant. Met een spatel deel je de pannenkoek in vieren ( het is nog niet geheel gaar), draai de stukken om en snijd/hak met een spatel in kleine stukjes. Bak dit nog 1 minuut en klaar!
  • Bestrooi met wat poedersuiker en serveer dit met zelfgemaakte appelmoes of wat jam.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kaiserschmarrn, pancakes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk