Kip kerrie met snijbonen.

Binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker met snijboontjes.

Kip kerrie met snijbonen.

Binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker met snijboontjes.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 200 gram snijbonen
  • 2 kipfilets
  • 2 rode uien
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook
  • el kerriepoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • olijfolie
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kipfilets in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kip voor 5 minuten.
  • Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de kerriepoeder, kurkumapoeder, kokosmelk en de kippen bouillontablet toe. Roer dit goed door en laat dit zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  • Kook ondertussen met een snuf zout de snijbonen beetgaar.
  • Pel en snijd de rode uien in kwarten. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui glazig.
  • Serveer de rijst met de kip kerrie, snijbonen en de rode ui.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boontjes, kipkerrie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Kip kerrie met snijbonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk