Romige tortellini met sperziebonen & kip.

Hier is een eenvoudig recept voor tortellini met sperziebonen in een romige saus met champignons en Parmezaanse kaas.

Romige tortellini met sperziebonen & kip.

Hier is een eenvoudig recept voor tortellini met sperziebonen in een romige saus met champignons en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 tortellini (vulling naar eigen keuze)
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 150 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 2 el kruidenkaas (bijvoorbeeld Boursin)
  • 150 ml kookroom
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de sperziebonen in stukjes, de champignons in plakjes en de ui en knoflook fijn.
  • Breng een pan met water en snuf zout aan de kook. Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Voeg de sperziebonen toe tijdens de laatste 5 minuten van het koken. Giet af en zet opzij.
  • Terwijl de tortellini kookt, verhit je wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog wat olijfolie toe aan dezelfde pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht en licht gebruind zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en meng goed.
  • Voeg de kruidenkaas en kookroom toe aan de pan en roer tot de saus glad en romig is. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Voeg de gekookte tortellini en sperziebonen toe aan de pan en roer alles voorzichtig door zodat de saus de tortellini goed bedekt.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en laat het nog een paar minuten sudderen tot alles goed is verwarmd en de saus is ingedikt.
  • Serveer het gerecht gelijk. Garneer nog met wat extra Parmezaanse kaas en verse kruiden naar keuze.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, tortellini

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39