Door de spruitjes te wokken, blijven ze nog heerlijk knapperig. De combinatie met ui en spek is echt heerlijk. Lekker als bijgerecht tijdens het kerstdiner.
Spruitjes uit de wok.
Ingrediënten
- 500 gram spruiten
- 250 gram spekreepjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 groente bouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en spoel ze af. Kook de spruitjes ca. 5 min in ruim kokend water met 1 groente bouillonblokje. Giet ze af.
- Pel en snijd de uien in dunne reepjes. Pel de knoflookteentjes en hak fijn.
- Verhit olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de spekreepjes, de paprikapoeder en kerriepoeder toe en bak de spekreepjes krokant.
- Voeg de spruitjes toe en roerbak ca. 5 min, totdat de spruitjes beetgaar zijn. Breng op smaak met eventueel zout en peper.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle