Spruitjes uit de wok.

Door de spruitjes te wokken, blijven ze nog heerlijk knapperig. De combinatie met ui en spek is echt heerlijk. Lekker als bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Spruitjes uit de wok.

Door de spruitjes te wokken, blijven ze nog heerlijk knapperig. De combinatie met ui en spek is echt heerlijk. Lekker als bijgerecht bij een feestdag.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 1 schaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram spruiten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de spruitjes schoon en spoel ze af. Kook de spruitjes ca. 5 min in ruim kokend water met 1 groente bouillonblokje. Giet ze af. 
  • Pel en snijd de uien in dunne reepjes. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. 
  • Verhit olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de spekreepjes, de paprikapoeder en kerriepoeder toe en bak de spekreepjes krokant.
  • Voeg de spruitjes toe en roerbak ca. 5 min, totdat de spruitjes beetgaar zijn. Breng op smaak met eventueel zout en peper.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spruitjes, spruitjes uit de wok, wokgerechten, wokrecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle