Stoofpeertjes, wie is hier nou niet dol op en wie is er niet groot mee geworden?
Vroeger aten wij dit dan op een zondag, met aardappeltjes en draadjesvlees.
Hier haalt de pan met stoofperen de avond niet eens, want de kinderen zijn er dol op.
Stoofperen.
Ingrediënten
- 1.5 kilo Gieser Wildeman
- 300 ml rode wijn of bessensap
- 150 ml water
- 1 kaneelstokje
- 3 grote el perensuiker (gekleurde suiker)
Instructies
- Schil de stoofpeertjes, klokhuis eruit en snijd in 4 stukken. Was de peertjes en leg ze in een grote pan.
- Schenk hier de rode wijn (of bessensap), water, perensuiker en het kaneelstokje toe.
- Laat de peertjes zachtjes koken tot ze zacht en mooi rozerood van kleur zijn. Na een uurtje zijn de meeste stoofperen al gaar maar pas na drie uur zijn ze roze tot rood van kleur. Controleer tussendoor de smaak en de stevigheid van de peren.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle