Stoofperen.

Stoofpeertjes, wie is hier nou niet dol op en wie is er niet groot mee geworden?
Vroeger aten wij dit dan op een zondag, met aardappeltjes en draadjesvlees.
Hier haalt de pan met stoofperen de avond niet eens, want de kinderen zijn er dol op.

Stoofperen.

Stoofpeertjes, wie is hier nou niet dol op?! Vroeger aten wij dit dan op een zondag, met aardappeltjes, jus en draadjesvlees. Nu haalt de pan met stoofperen de avond niet eens, want de kinderen zijn er dol op. Het is eigenlijk heel makkelijk om te maken maar het kost even wat tijd. Ik heb ze ook al in beide varianten gemaakt. Met en zonder rode wijn maar het blijft even lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1.5 kilo Gieser Wildeman
  • 300 ml rode wijn of bessensap
  • 150 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 3 grote el perensuiker (gekleurde suiker)

Instructies
 

  • Schil de stoofpeertjes, klokhuis eruit en snijd in 4 stukken. Was de peertjes en leg ze in een grote pan. 
  • Schenk hier de rode wijn (of bessensap), water, perensuiker en het kaneelstokje toe. 
  • Laat de peertjes zachtjes koken tot ze zacht en mooi rozerood van kleur zijn. Na een uurtje zijn de meeste stoofperen al gaar maar pas na drie uur zijn ze roze tot rood van kleur. Controleer tussendoor de smaak en de stevigheid van de peren.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord herfst, stoofperen, winter

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk