Appeltaart van bladerdeeg met kruidnoten.

Appeltaart, daar is iedereen wel gek op maar wat dacht je van deze appeltaart gebakjes met kruidnoten? Een tof idee voor Sinterklaasavond.

Appeltaart van bladerdeeg met kruidnoten.

Appeltaart daar is iedereen wel gek op maar wat dacht je van deze appeltaart gebakjes met kruidnoten? Een tof idee voor Sinterklaasavond.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Borrelhapje, Koek & Gebak
Porties 6 gebakjes

Ingrediënten
  

  • 1 1/2 appels
  • 6 bladerdeeg plakjes
  • 15 kruidnoten
  • 3 tl suiker
  • 1 tl koek speculaas kruiden
  • 1 ei
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Vet een muffin bakvorm in met wat olijfolie of gebruik vrolijke papieren vormpjes.
  • Steek 6 rondjes uit het bladerdeeg. Vul hiermee de bakvorm en druk zachtjes aan.
  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes en stamp ongeveer 9 kruidnoten in stukjes. Meng dit in een kom met het suiker en speculaas kruiden.
  • Vul de bakjes met de appel en kruidnoten mengsel.
  • Steek nu zes kleine rondjes uit het overige bladerdeeg. (ter grootte van een dopje van een fles) Versier met een kruidnoot.
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee de gebakjes. (Stooi eventueel nog wat suiker over de appelgebakjes.)
  • Zet de appelgebakjes in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten.
  • Haal ze gelijk uit de bakvorm en laat afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appeltaartje, feesthapjes, sinterklaas recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk