Snijbonen met paprika, ui, courgette en spekjes.

Ben jij ook weleens die saaie snijbonen zat? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor jullie. Snijbonen met paprikablokjes, courgette, ui en spekjes.

Snijbonen met paprika, ui, courgette en spekjes.

Ben jij ook weleens die saaie snijbonen zat? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor jullie. Snijbonen met paprikablokjes, courgette, ui en spekjes.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram gesneden snijbonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 125 gram magere spekjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de snijbonen 10 minuten met 1 groente bouillonblokje.
  • Pel en snipper de ui, snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes even goed aan. Voeg dan de paprika, ui en courgette gaar. Bak dit tot de ui glazig is en de spekjes krokant zijn.
  • Zodra de snijboontjes beetgaar zijn roer je ze door de groente mengsel en klaar!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente met spekjes, snijbonenschotel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Snijbonen met paprika, ui, courgette en spekjes.

  1. Hallo Albert,
    Wat goed om te horen dat het printen okay gaat! Zo kan je het inderdaad makkelijker bewaren ipv 4 á 5 blaadjes waar je niets aan hebt.

    Veel plezier ermee!

  2. Beste Daniëlle,
    Ik ga het recept zo maken, maar het ziet er heel lekker uit. Een klein detail dat mij heel erg aanspreekt is dat als je het print het op één pagina past. Op veel sites krijg er bij het uitprinten een heleboel poppenkast bij zodat het soms 4 of 5 pagina worden. Ik kopieer de essentiële stukken dan in LibreOffice Word zodat het op 1 pagina pas. Dat is veel werk en uw oplossing bevalt me veel beter. Ik ben inderdaad zo ouderwets dat ik het makkelijker vind van papier te koken dan van een tablet of telefoonscherm. Op papier kun je er ook nog het een en ander bij krabbelen. Ik bewaar het afgedrukte recept wel om het later nog eens te koken (als het lekker is).
    Met vriendelijke groet,
    Albert Willem Knop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk