Verveelt de standaard bereiding van snijbonen je ook weleens? Dan heb ik een verrassend en smaakvol recept voor je! Deze snijbonen krijgen een heerlijke make-over met toevoegingen van paprika, ui, courgette en hartige spekjes. Ontdek hoe deze eenvoudige ingrediënten samenkomen tot een overheerlijke en verrassende maaltijd!
Snijbonen met paprika, ui, courgette en spekjes.
Ingrediënten
- 400 gram gesneden snijbonen
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rood paprika, in reepjes gesneden
- ½ courgette, in blokjes gesneden
- 125 gram magere spekjes
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Kook de gesneden snijbonen in ruim kokend water met het groentebouillonblokje tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
- Bak de magere spekjes tot ze knapperig zijn.
- Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
- Voeg de rode paprika en courgette toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht maar nog steeds knapperig zijn.
- Voeg de gekookte snijbonen toe aan de pan en meng alles goed.
- Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Houd er rekening mee dat de spekjes al zoutig zijn, dus proef eerst voordat je extra zout toevoegt.
- Laat alles nog een paar minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer de roerbak van snijbonen, paprika, ui, courgette en spekjes warm. Je kunt het als bijgerecht serveren of combineren met aardappelen, rijst of een stukje vlees naar keuze.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Super makkelijk en super lekker, wel wat peper toegevoegd op het eind
Hallo Albert,
Wat goed om te horen dat het printen okay gaat! Zo kan je het inderdaad makkelijker bewaren ipv 4 á 5 blaadjes waar je niets aan hebt.
Veel plezier ermee!
Beste Daniëlle,
Ik ga het recept zo maken, maar het ziet er heel lekker uit. Een klein detail dat mij heel erg aanspreekt is dat als je het print het op één pagina past. Op veel sites krijg er bij het uitprinten een heleboel poppenkast bij zodat het soms 4 of 5 pagina worden. Ik kopieer de essentiële stukken dan in LibreOffice Word zodat het op 1 pagina pas. Dat is veel werk en uw oplossing bevalt me veel beter. Ik ben inderdaad zo ouderwets dat ik het makkelijker vind van papier te koken dan van een tablet of telefoonscherm. Op papier kun je er ook nog het een en ander bij krabbelen. Ik bewaar het afgedrukte recept wel om het later nog eens te koken (als het lekker is).
Met vriendelijke groet,
Albert Willem Knop