Kip met zoetzure saus.

Hier is een eenvoudig recept voor kip in zoetzure saus zonder gebruik te maken van kant-en-klare pakjes.

Kip met zoetzure saus.

Hier is een eenvoudig recept voor kip in zoetzure saus zonder gebruik te maken van kant-en-klare pakjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 1 geel paprika
  • 1 rood paprika
  • 1 ui
  • ½ blikje ananas blokjes (227 gram met sap)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el ketchup
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el chilisaus
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • peterselie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  • Terwijl de rijst kookt, bereid je de saus voor. In een kom meng je de sojasaus, gembersap, ketchup, suiker en chilisaus.
  • Snijd de paprika's in reepjes en de ui en knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de kippenblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar, dit duurt meestal zo'n 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak dit tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de paprika en ananas toe aan de pan en bak dit voor ongeveer 5 minuten mee. (bewaar de helft van de ananassap)
  • Doe de gebakken kip terug in de pan en giet de saus en ananassap erbij. Roer alles goed door en laat het nog 2-3 minuten zachtjes sudderen om de saus te laten indikken.
  • Verdeel de rijst met de saus over de borden en garneer eventueel met vers gehakte peterselie of lente-uitjes.
  • Eetsmakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Kip met zoetzure saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle