Dol op stamppotten? Wat denk je van stamppot rode kool met uien-jus ?
Het is lekker, simpel en snel klaar. Geniet ervan!
Stamppot rode kool.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 400 gram rode kool
- 2 appels
- 1 rode ui
- hand walnoten
- 1 groente bouillonblokje
- scheutje melk
- 1 el suiker
- 1 el kaneel
- 200 ml water voor jus
- scheut rode balsamico
- scheut ketjap manis
- walnoten
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met een bouillonblokje voor 15 minuten gaar.
- Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Schep de spekblokjes eruit en zet opzij.
- Schil en snijd de appel in kleine blokjes en pel en snipper de ui en snijd de rode kool in reepjes.
- Doe de rode kool, appel, suiker en kaneel met 500 ml water in een pan en laat dit ongeveer 25 minuten stoven tot de rode kool zacht is.
- Bak de ui in de koekenpan met de overige spekvet glazig en voeg de rode balsamico, wat water en een scheutje ketjap toe. Roer dit lekker door en laat dit zachtjes pruttelen.
- Als de aardappelen gaar zijn, stamp je ze fijn met een scheut melk.
- Voeg de rode kool toe en roer dit rustig door de aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de ui-jus, spekjes en de walnoten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle