Stamppot rode kool.

Dol op stamppotten? Wat denk je van stamppot rode kool met uien-jus ?
Het is lekker, simpel en snel klaar. Geniet ervan!

Stamppot rode kool.

Dol op stamppotten? Wat denk je van stamppot rode kool met uien-jus ?Het is lekker, simpel en snel klaar. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gram rode kool
  • 2 appels
  • 1 rode ui
  • hand walnoten
  • 1 groente bouillonblokje
  • scheutje melk
  • 1 el suiker
  • 1 el kaneel
  • 200 ml water voor jus
  • scheut rode balsamico
  • scheut ketjap manis
  • walnoten

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met een bouillonblokje voor 15 minuten gaar.
  • Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Schep de spekblokjes eruit en zet opzij.
  • Schil en snijd de appel in kleine blokjes en pel en snipper de ui en snijd de rode kool in reepjes.
  • Doe de rode kool, appel, suiker en kaneel met 500 ml water in een pan en laat dit ongeveer 25 minuten stoven tot de rode kool zacht is.
  • Bak de ui in de koekenpan met de overige spekvet glazig en voeg de rode balsamico, wat water en een scheutje ketjap toe. Roer dit lekker door en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Als de aardappelen gaar zijn, stamp je ze fijn met een scheut melk.
  • Voeg de rode kool toe en roer dit rustig door de aardappelpuree.
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de ui-jus, spekjes en de walnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stampot recepten, stamppot rode kool


Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk