Gek op stamppot? Maak dan eens deze winterse stamppot met witlof, gebakken spekjes en zoete appel. Erg lekker en net even anders.
Stamppot met witlof.
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 groente bouillonblokje
- 3 stronken witlof
- 125 gram spekjes
- 1 ui
- ½ appel
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl komijnzaad
- scheutje melk
- snuf peterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een bouillonblokje in 10 minuten gaar.
- Pel en snijd de ui fijn en snijd de appel in kleine blokjes.
- Snijd de stronkjes witlof in vieren en verwijder de bittere kern.
- Bak de ui met de spekjes in een koekenpan met wat olijfolie. Als de spekjes krokant zijn voeg je de witlof en appel toe. De kerriepoeder en komijnzaad erbij en laat dit nog even 5 minuten zachtjes bakken.
- Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk en maak er een mooi puree van. Roer de witlof, spekjes en de appel door de aardappelpuree en serveer het met wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle