Stamppot met witlof.

Gek op stamppot? Maak dan eens deze winterse stamppot met witlof, gebakken spekjes en zoete appel. Erg lekker en net even anders.

Stamppot met witlof.

Gek op stamppot? Maak dan eens deze winterse stamppot met witlof, gebakken spekjes en zoete appel. Erg lekker en net even anders.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 3 stronken witlof
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • ½ appel
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • scheutje melk
  • snuf peterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een bouillonblokje in 10 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui fijn en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Snijd de stronkjes witlof in vieren en verwijder de bittere kern.
  • Bak de ui met de spekjes in een koekenpan met wat olijfolie. Als de spekjes krokant zijn voeg je de witlof en appel toe. De kerriepoeder en komijnzaad erbij en laat dit nog even 5 minuten zachtjes bakken.
  • Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk en maak er een mooi puree van. Roer de witlof, spekjes en de appel door de aardappelpuree en serveer het met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente met spekjes, stamppot, stamppot witlof, winter recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39