Crispy Smashed Potato Salad.

Deze Crispy Smashed Potato Salad is een heerlijke mix van knapperige krieltjes, hartig spek en een romige dressing van yoghurt, mayonaise en verse kruiden. Of het nu warm of koud geserveerd wordt, deze salade is gewoon waanzinnig lekker!

Crispy Smashed Potato Salad.

Deze Crispy Smashed Potato Salad is een heerlijke mix van knapperige krieltjes, hartig spek en een romige dressing van yoghurt, mayonaise en verse kruiden. Of het nu warm of koud geserveerd wordt, deze salade is gewoon waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram krieltjes
  • 5 á 6 plakjes spek
  • ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein rode ui, fijngehakt
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 2 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Was de krieltjes en plaats ze in een grote pan met water.
  • Breng aan de kook en kook de krieltjes gaar, ongeveer 15 minuten, of tot ze een beetje zacht zijn.
  • Leg de krieltjes op een bakplaat en maak ze plat. Smeer de krieltjes in met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder.
  • Bak de krieltjes in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Bak de plakjes spek in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het spek vervolgens in stukjes.
  • Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook, olijfolie, zout, peper naar smaak.
  • Voeg de fijngehakte dille, peterselie, komkommer en rode ui toe en meng alles door elkaar heen.
  • Voeg de gebakken krieltjes en spek toe aan de kom met de dressing en meng alles voorzichtig door elkaar tot alles gelijkmatig is gecoat met de dressing.
  • Serveer de aardappelsalade direct, terwijl deze nog warm is, of laat het even afkoelen in de koelkast voor een koude variant.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelsalade, bijgerechten, smahed potato salad

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39