Een gezond macaroni recept met een tomatensaus gevuld met groenten. Snel klaar en snel op!
Recept van project gezond.
Macaroni met tomatensaus.
Ingrediënten
- 250 gram volkoren macaroni
- 1 gele ui
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 500 gram tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 rood paprika
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 tl sambal oelek
- 1 el italiaanse kruiden
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Pel en snipper de gele ui. Was en schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. (ik hak alles zelf in een keukenmachine.)
- Snijd de tomaten in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gele ui, wortel en bleekselderij voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
- Voeg de tomaten toe en verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan.
- Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen en pureer dit tot een mooie saus.
- Snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui en snijd de paprika in stukjes.
- Bak het gehakt rul in een wokpan. Voeg wat peper, zout en wat Italiaanse kruiden toe en roer het gehakt door de saus heen.
- Fruit nu de rode ui, knoflook en paprika aan.
- Roer de macaroni en de ui, knoflook en paprika mengsel door de saus heen met 1 tl sambal.
- Eetsmakelijk!
recept van projectgezond.nl
OEPS!
Aangepast! de gebakken ui, knoflook en paprika roer je door de macaroni en saus heen.
Hai, even twee kleine opmerkingen. De paprika’s staan niet in de ingredienten lijst en als ik het gehakt toevoeg aan de tomatensaus wat doe ik dan met de gebakken ui, knoflook en paprika?
verder lekker recept, dank je wel.