Waarom eierkoeken kopen als je ze ook zelf kan maken?
Met dit recept maak je zelf de lekkerste eierkoeken.
Eierkoeken.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 110 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ rasp van citroen
- snuf kaneel
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de schil van een halve citroen.
- Klop de eieren met de suiker 4 minuten dik en luchtig. Voeg dan citroenrasp, bloem en bakpoeder, zout en kaneel toe. Roer met een spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in een schenkkan en schenk hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar.
- Bak de eierkoeken 10-12 minuten. (ze hoeven niet bruin te worden.)
- Haal de eierkoeken uit de oven en laat ze nog even op de bakplaat afkoelen.
- Met een kaasschaaf kan je de eierkoeken zo van het bakpapier afscheppen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle