Zelfgemaakte eierkoeken.

Waarom eierkoeken kopen als je ze ook zelf kan maken?
Met dit recept maak je zelf de lekkerste eierkoeken.

Eierkoeken.

Waarom eierkoeken kopen als je ze ook zelf kan maken? Met dit recept maak je zelf de lekkerste eierkoeken.
Liever gezonde eierkoeken? Gebruik amandelmeel en 2 el honing ipv bloem en suiker.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Koek & Gebak, Tussendoortje
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ rasp van citroen
  • snuf kaneel
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de schil van een halve citroen.
  • Klop de eieren met de suiker 4 minuten dik en luchtig. Voeg dan citroenrasp, bloem en bakpoeder, zout en kaneel toe. Roer met een spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Doe het beslag in een schenkkan en schenk hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar.
  • Bak de eierkoeken 10-12 minuten. (ze hoeven niet bruin te worden.)
  • Haal de eierkoeken uit de oven en laat ze nog even op de bakplaat afkoelen.
  • Met een kaasschaaf kan je de eierkoeken zo van het bakpapier afscheppen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord eierkoeken, koek

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk