Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor de lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders! Bekijk alle soep recepten hier!

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor de lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • snuf kerriepoeder
  • olijfolie
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprika 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk