Een zoete sticky gerecht om je vingers bij af te likken!
Rijst met rode zoete sticky saus.
Ingrediënten
- 150 gram volkorenrijst
- ½ paprika rood
- ½ paprika geel
- ½ paprika oranje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ stronk broccoli
- 2 kipfilet
- 3 tl tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 2 el honing
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika en ui in grove stukken. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de knoflook fijn.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Verwarm een wok met wat olijfolie en wok de paprika, broccoli, ui, knoflook en kip totdat de kip gaar is.
- Voeg het groente bouillonblokje, sojasaus, ketjap manis, honing en de tomatenpuree toe en roer dit goed door. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Garneer met wat sesamzaadjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Lekker hoor, ik had er 2 bolletjes rijst met een hoedje lege tomaat met kleine stukjes ei(paddestoel) bij geserveerd.