Een iets wat zoetige soep en bomvol groente! Heerlijk met een broodje en smeersels. Bekijk alle soep recepten hier!
Tomaat pastinaaksoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- 2 kleine pastinaken
- 600 gram romatomaten
- 1 liter water
- 1 groente bouillonblokje
- 70 gr tomatenpuree
- scheutje ketjap manis
- snuf tijm
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Was, schil en snijd de pastinaak in kleine stukjes.
- Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui, knoflook en pastinaak voor 5 minuten.
- Was en snijd ondertussen de romatomaten in kleine blokjes.
- Voeg de tomatenpuree aan de soeppan en bak dit voor 2 minuten al roerend mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit al roerend voor 5 minuten zachtjes mee.
- Voeg het water, bouillonblokje, scheutje ketjap manis toe en kook dit voor ongeveer 15 minuten.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep.
- Garneer de soep met wat tijm.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle