Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN DEEGWAREN & SOEPEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Tomaat pastinaaksoep.

Een iets wat zoetige soep en bomvol groente! Heerlijk met een broodje en smeersels.

Tomaat pastinaaksoep

Een iets wat zoetige soep en bomvol groente! Heerlijk met een broodje en smeersels.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Soep, voorgerecht
Porties 6 kommen

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 600 gram romatomaten
  • 2 kleine pastinaken
  • 70 gr tomatenpuree
  • scheutje ketjap manis
  • olijfolie
  • snuf tijm

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Was, schil en snijd de pastinaak in kleine stukjes.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui, knoflook en pastinaak voor 5 minuten.
  • Was en snijd ondertussen de romatomaten in kleine blokjes.
  • Voeg de tomatenpuree aan de soeppan en bak dit voor 2 minuten al roerend mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit al roerend voor 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg het water, bouillonblokje, scheutje ketjap manis toe en kook dit voor ongeveer 15 minuten.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. 
  • Garneer de soep met wat tijm.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord soep, soep recepten, tomaten pastinaaksoep, winter recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.