Een simpele knoflookpasta met kerrieboontjes met gehakt en boontjes. Een supercombinatie!
Knoflookpasta met kerrie boontjes.
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 8 á 10 el Ketjap Manis
- 10 teentjes knoflook
- 300 gram rundergehakt
- 300 gram sperziebonen
- 1 rood paprika
- 1 grote ui
- 2 groente bouillonblokjes
- 3 el paprikapoeder
- 3 el kerriepoeder
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui en paprika in blokjes en snijd de steelaanzet van de sperziebonen eraf en snijd de sperziebonen in 2 á 3 stukken.
- Kook de sperziebonen met 1 groente bouillonblokje beetgaar.
- Bak de paprika en ui met wat olijfolie 2 minuten in een wok. Voeg het gehakt toe en rul dit goed mee. Voeg na ongeveer 6 minuten de kerriekruiden, paprikakruiden, zout en peper toe en bak dit mee.
- Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.
- Giet de sperziebonen af en voeg dit toe aan de saus en meng alles goed samen.
- Pak een wok met olijfolie en bak de 10 geperste teentjes knoflook zachtjes. Voeg de pasta toe met ongeveer 8 á 10 el ketjap en roer dit goed door.
- Serveer de pasta met het gehakt en boontjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle