Knoflookpasta met kerrie boontjes.

Een simpele knoflookpasta met kerrieboontjes met gehakt en boontjes. Een supercombinatie!

Knoflookpasta met kerrie boontjes.

Een simpele knoflookpasta met kerrieboontjes met gehakt en boontjes. Een supercombinatie!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram spaghetti
  • 8 á 10 el Ketjap Manis
  • 10 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 rood paprika
  • 1 grote ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 el paprikapoeder
  • 3 el kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water met 1 groentebouillonblokje op het vuur en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de ui en paprika in blokjes en snijd de topjes van de sperzieboontje af.
  • Kook de sperziebonen met 1 groentebouillonblokje beetgaar.
  • Bak de paprika en ui met wat olijfolie 2 minuten in een wok. Voeg het gehakt toe en rul dit goed mee. Voeg na ongeveer 6 minuten de kerriekruiden, paprikakruiden, zout en peper toe en bak dit mee.
  • Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.
  • Giet de sperziebonen af en voeg dit toe aan de saus en meng alles goed samen.
  • Pak een wok met olijfolie en bak de 10 geperste teentjes knoflook zachtjes. Voeg de pasta toe met ongeveer 8 á 10 el ketjap en roer dit goed door.
  • Serveer de pasta met de gehakt en boontjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boontjes, kerrie, pasta gerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk